Kunder och projekt

Sveriges Television

Sveriges Television (Svt) Àr public service-företag som producerar, köper in och sÀnder TV-program. Svt finns pÄ 29 orter i landet.

Projektplanering och resursstyrning

För Svt:s rÀkning har vi utvecklat ett projektplanerings- och bokningssystem för programverksamheten. Systemet har funktioner för projektplanering, resursstyrning, tidrapportering, debitering och fakturering. Idag har vi förvaltningsansvaret för systemet.

Programplanering och tablÄlÀggning

Vi har Àven Svt varit delaktiga bla som projektledare vid utvecklingen av ett systemstöd för planeringsprocessen för programverksamheten med funktioner för Ärsplanering, tablÄlÀggning och sÀndningsbesked.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingens övergripande mÄl Àr att verka för att förbÀttra arbetsmarknadens funktionssÀtt genom att:

  • Effektivt sammanföra dem som söker arbete med dem som söker arbetskraft
  • Prioritera dem som befinner sig lĂ„ngt frĂ„n arbetsmarknaden
  • Bidra till att stadigvarande öka sysselsĂ€ttningen pĂ„ lĂ„ng sikt

Arbetsförmedlingen ska erbjuda en likvÀrdig service i hela landet samtidigt som verksamheten ska anpassas till olika regioners och olika kunders skilda förutsÀttningar och behov. Slutligen har Arbetsförmedlingen ett uppdrag att sÀkerstÀlla att arbetslöshetsförsÀkringen fungerar som en omstÀllningsförsÀkring

Effektivisering av verksamhetsprocess

Arbetsförmedlingen upphandlar arbetsmarknadsutbildning för ca 2 miljarder per Är. Syftet med arbetsmarknadsutbildningen Àr att arbetslösa ska förbÀttra sina chanser att fÄ jobb. Utbildningen genomförs av externa utbildningsanordnare och deltagarna fÄr aktivitetsstöd under utbildningstiden. Process var tidigare inte en sammanhÄllen kedja. Informationskvalitet försÀmrades ju lÀngre processen gick. MÄlet med projektet var att sÀkerstÀlla en enhetlig process frÄn upphandling till betald faktura, samt sÀkerstÀlla systemstödet för processen.